CEO van Coinbase beschuldigt Apple van concurrentieverstorend gedrag tegen Ethereum Dapps

Brian Armstrong, de mede-oprichter en CEO van Coinbase, heeft Apple beschuldigd van gedrag dat vergelijkbaar is met de anti-trustbewegingen van Microsoft in de jaren 90.

Armstrong legt uit hoe Apple verhindert dat Coinbase gedecentraliseerde financiële (defi) dapps in zijn eigen app opslaat, zegt Armstrong en we citeren volledig:

“In het kielzog van andere bedrijven die worstelen met Apple’s App Store-beperkingen, wil ik iets vertellen over Coinbase’s eigen strijd hier.

Veel bedrijven aarzelen om over deze onderwerpen te spreken uit angst voor vergelding, maar ik heb het gevoel dat we de dialoog in de openbaarheid moeten voortzetten.

We hebben geprobeerd dit via de reguliere kanalen met Bitcoin Circuit te bespreken en ik heb rechtstreeks contact opgenomen met de leiding om een ​​dialoog aan te vragen, maar we lijken op een dood spoor te zitten.

Hier is het probleem. Apple heeft ons verteld dat we de volgende functionaliteit niet kunnen toevoegen aan onze iOS-apps: (1) de mogelijkheid om geld te verdienen met cryptocurrency en (2) de mogelijkheid om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde financiële apps (ook wel DeFi-apps of Dapps genoemd).

Waarom zou Apple willen voorkomen dat mensen tijdens een recessie geld verdienen? Ze lijken er niet mee akkoord te gaan, als het cryptocurrency gebruikt. Ik weet niet zeker waarom. Dit is wat ons Coinbase Earn-product doet.

Soms komen we in bizarre onderhandelingen met hen terecht, passen we het product aan en vragen we gebruikers om door hoepels te springen (doe een taak op mobiel en ga vervolgens naar het web om je beloning te claimen!) Om aan hun richtlijnen te voldoen. Dit zorgt voor een slechtere ervaring voor Apple- en Coinbase-klanten.

Naast het verdienen, hebben ze ons verteld dat we gebruikers op iOS geen lijst met gedecentraliseerde apps (die eigenlijk gewoon websites zijn) kunnen bieden

DeFi en Dapps zijn een belangrijk innovatiegebied in financiële dienstverlening dat de laatste tijd snel is gegroeid. Ze geven mensen toegang tot een wereldwijde kredietmarkt om bijvoorbeeld een lening te krijgen of rente te verdienen.

Er zijn veel mensen zonder of met een lage bank in de wereld die geen lening kunnen krijgen om een ​​huis te kopen of een bedrijf te starten, dus dit soort technologie heeft een enorm potentieel om de wereld in de loop van de tijd te verbeteren, ook al is het nog in de kinderschoenen. .

Dus waarom maakt Apple het voor iOS-klanten moeilijker om Defi-apps te gebruiken? Ze hebben ons verteld: „Uw app biedt cryptocurrency-transacties aan in niet-ingesloten software in de app, wat niet geschikt is voor de App Store.“

Dapps of DeFi-apps zijn in feite gewoon websites die u via elke browser kunt openen. Apple zegt dus in feite dat je gebruikers geen lijst kunt geven met websites die ze via een app kunnen bezoeken.

Ik vind dat Apple-klanten op de hoogte moeten worden gebracht: de crypto-apps die je op iOS gebruikt, missen sommige functies die je wilt niet omdat de teams ze niet te pakken hebben gekregen, die functies worden gecensureerd door Apple.

Ik heb grote bewondering voor Apple als bedrijf en denk dat ze geweldige producten bouwen, maar hun beperkingen op de app store, in het bijzonder rond cryptocurrency, zijn naar mijn mening niet verdedigbaar en ze houden de vooruitgang in de wereld tegen.

Apple heeft ook een belangenconflict bij het toepassen van deze app store-beperkingen. Hoewel ze ogenschijnlijk zijn ontworpen om klanten te beschermen, lijkt het er steeds meer op dat ze Apple ook beschermen tegen concurrentie.

Gebruikers dwingen om de App Store te gebruiken in plaats van Dapps (websites), of IAP in plaats van cryptobetalingen, herinnert me aan wat Microsoft vroeger deed (gebruikers dwingen IE te gebruiken als je Windows gebruikt), wat leidde tot al hun antitrustkwesties .

Apple, het is tijd om te stoppen met het verstikken van innovatie in cryptocurrency. Hieraan willen we graag productief met u samenwerken. Op een dag zou cryptocurrency zelfs in IAP kunnen worden geïntegreerd om mensen in opkomende markten wereldwijd betere toegang tot het financiële systeem te geven.

Herinner je je die kleine groep enthousiastelingen en buitenbeentjes bij de zelfgebouwde computerclub die een glimp van de toekomst zag in de Apple II? Grote ideeën zien er soms uit als speelgoed.

Dat is precies waar Bitcoin zich een paar jaar geleden bevond, en er is nu een grote transformatie in financiële dienstverlening gaande.

Comments are disabled