Geen Ethereum Killers voor een tijdje, zegt Weiss Crypto

  • Rivaliserende blockchains kunnen ETH nog steeds niet doden volgens Weiss.
  • BSC lijdt onder de vraag en kan niet goed schalen.
  • ETH is hersteld van de correctie, BTC daalt nog steeds.

Terwijl de Ethereum (ETH) gasprijzen blijven escaleren, is er een migratie geweest naar snellere netwerken, maar geen van hen heeft ETH nog kunnen „doden“, volgens Weiss Crypto.

Marktanalyse- en risicobeoordelingsbedrijf Weiss Crypto heeft gemeld dat Ethereum een solide herstel heeft gemaakt van de vierde marktcorrectie in de huidige cyclus.

Op het moment van schrijven, handelde ETH 4,3% hoger op de dag, opnieuw boven de $ 2.400 en slechts 5,7% verwijderd van zijn all-time high (ATH). Bitcoin (BTC), daarentegen, ging in de tegenovergestelde richting, daalde 3,6% op de dag en handelde op $53.750, 17% lager dan zijn ATH. Weiss gaf commentaar:

„Deze krachttoon van de nummer twee cryptocurrency is zeer geruststellend voor dit huidige altcoin-seizoen en is een extreem bullish teken van dingen die komen gaan voor alternatieve crypto-investeringen. We verdubbelen nu onze call voor het altcoin-seizoen.“

Geen ETH-killers

De ratingfirma beweert ook dat er voorlopig geen „Ethereum killers“ zullen zijn, ondanks de opkomst van een groot aantal rivaliserende blockchains die sneller en goedkoper te gebruiken zijn.

In een tweet op 21 april verklaarde Weiss dat het „zeer sceptisch“ was over andere Layer 1 netwerken die Ethereum zouden inhalen:

„Sommigen zeggen dat andere L1’s „ETH aan het inhalen zijn“, maar wij zijn zeer sceptisch. Het is hetzelfde verhaal uit 2017 waar wannabe $ETH killers alle schijn van decentralisatie opofferden om goedkoper en sneller te zijn.“

De firma voegde eraan toe dat veel van deze rivalen geen kaars houden voor Ethereum, en de enige hoop voor sommige van deze alternatieven is om een sidechain van ETH te worden.

Weiss merkte op dat Ethereum rivaliserende blockchains die tijdens de vorige cyclus werden gelanceerd of gehypet, zoals EOS en NEO, hun beweringen niet hebben waargemaakt dat ze in staat waren om „ETH te doden.“

De grootste rivaal van Ethereum op dit moment is Binance Smart Chain (BSC) en zelfs dat begon deze week tekenen van spanning te vertonen onder de toegenomen vraag. De top DEX PancakeSwap van het netwerk merkte op dat BSC „overbelast“ was, na klachten van gebruikers over mislukte transacties en fouten.

Volgens onderzoekers van SIMETRI zou BSC dezelfde weg op kunnen gaan als EOS, omdat het bouwen van grotere „pijpen“ voor snellere transacties niet noodzakelijkerwijs de schaalbaarheidsproblemen oplost. BSC is al in twijfel getrokken over de centralisatie van de validator en zonder upgrades op het gebied van opslag, computers en beschikbaarheid kan het uiteindelijk dezelfde kant opgaan als alle Ethereum killers voor hem.

Ethereum krijgt een A-

Weiss rangschikt ETH momenteel globaal als A-, wat het ook geeft aan Bitcoin. Zijn naaste concurrent in termen van ranking door het bedrijf is Cardano (ADA) die een B- krijgt voor technologie en adoptie. Polkadot (DOT), dat beschouwd zou kunnen worden als een serieuze concurrent voor Ethereum, komt binnen met een C+, volgens Weiss.

Comments are disabled