Satoshi Stack Exposed: Nieuw rapport Claims Bitcoin Creator ontgint $10,9 miljard waard van BTC.

Volgens een nieuw rapport van Whale Alert heeft de pseudonieme schepper van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, in de begindagen van het bestaan van het netwerk misschien wel 10,9 miljard dollar aan BTC gedolven.

Satoshi Nakamoto – de pseudonieme Bitcoin (BTC) maker – kan meer dan 1,1 miljoen bitcoins gedolven hebben als men de details van een recent rapport moet geloven. Vroege Bitcoin-mijnwerkers zoals Satoshi waren in staat om CPU’s te gebruiken om het netwerk te beveiligen tijdens de kindertijd van het project.

De $10.9B Satoshi Stash

Volgens een rapport van Whale Alert dat maandag werd gepubliceerd, schat een diepgaand onderzoek naar het „Patoshi-patroon“ de horde van de Bitcoin-maker op 1.125.150 BTC in plaats van de meer conservatieve 600k-700k Bitcoin Era die in eerdere studies werd geclaimd. Gezien de huidige spotmarktprijs zou de onbekende Bitcoin-maker ongeveer $10,9B aan BTC kunnen hebben.

Uitbreiding van Sergio Lerner’s ontdekking van het Patoshi-patroon in 2013, Whale Alert beweerde meer blokken te kunnen toeschrijven aan de Bitcoin-bedenker dan blokhoogte 20.000. Als onderdeel van het document onthulden de onderzoekers dat Satoshi’s mijnbouwactiviteiten zich uitstrekten tot blok 54.316.

Door de gemiddelde ontginningssnelheid van Satoshi’s vroege activiteiten te bepalen – tussen blok 2.000 en 16.000 – beweren de onderzoekers van Whale Alert de intervallen af te leiden waarbinnen de Bitcoin-maker zijn ontginningscapaciteit aanpaste naarmate meer deelnemers het netwerk binnenkwamen. In het artikel wordt commentaar gegeven op deze ontdekking:

„Naarmate meer „eerlijke“ mijnwerkers zich bij het netwerk aansloten en een 51%-aanval minder waarschijnlijk werd, kon Satoshi zijn mijnbouwactiviteiten geleidelijk aan afbouwen. Ten tweede stelde Satoshi dat de ideale bloktijd ongeveer 10 minuten was en door voldoende verwerkingskracht te controleren was het mogelijk om de bloktijd kunstmatig te houden rond deze tijd wanneer er niet genoeg of te veel activiteit op het netwerk was“.

Volgens het rapport gebruikte Satoshi waarschijnlijk meer dan 48 CPU’s tegelijk om het netwerk te beveiligen. Naast de 48 actief ontginnende CPU’s, kan de Bitcoin-maker ook andere computers op stand-by hebben gehouden om elke 51%-aanval op het jonge netwerk af te weren.

Bitcoin Futures Open Interest op BitMEX is meer dan $1 miljard, Data Shows
De Walviswaarschuwingspost stelt ook dat Satoshi verantwoordelijk was voor andere niet-Patoshi-patroonblokken. Als dat waar is, dan zou de Bitcoin-maker zelfs meer dan 5% van de gehele Bitcoin-voorraad kunnen bezitten.

Belangstelling voor het Patoshi-patroon

Het complete beeld van Satoshi’s BTC-eigendom blijft crypto-liefhebbers fascineren. Het onderwerp kreeg nog meer aandacht in 2020 bij twee afzonderlijke gelegenheden, waarbij het ging om adressen waar Bitcoin werd gedolven in 2009 en begin 2010.

Bij beide gelegenheden stelden onderzoekers vast dat de munten niet van Satoshi waren omdat ze geen deel uitmaakten van het Patoshi-patroon. In één geval ondertekende een vroege mijnwerker een bericht met een reeks adressen die de zelfbenoemde Bitcoin-maker, Craig Wright, een bedrieger en een leugenaar noemden.

Zoals eerder gemeld door CryptoPotato, gelooft Lerner dat Satoshi’s BTC-voorraad voor altijd onaangeroerd zal blijven.

Comments are disabled